Lauluflikkojen matka Sieviin ja Kalajoelle 2007

(takaisin matkoihin)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina iloiset Lauluflikat ja heidän saattajansa täyttivät Ynnin pihan puolenpäivän aikaan. Sullouduimme kahteen Ynnin pikku-bussiin ja Kärkkäisten farmariautoon. Aurinko pastoi ja ilma oli lämmin. Oulun tullista otimme kyytiin vielä yhden laulajan ja niin päästiin matkaan.

Matkalla pysähdyimme Vihannin keskustassa. Jäätelö maistui ja kylmä vesi virkisti.

Parin tunnin ajomatkan jälkeen olimmekin Sievissä, Loma-Hietalan maatilamatkailutilalla. Pian tytöt kirmailivat pihalla. He löysivät kukkoja, kanoja, hevosia ja kaneja. Navetassa oli vuohia ja ladosta löytyi vasta muutaman päivän ikäisiä, niin ihania kissanpentuja. Kaunis maalais-maisema peltoineen ja rakennuksineen sai meidät ihastelemaan näkymää. Päivällisen jälkeen Ahti piti lauluharjoitukset ja iltaohjelmassa oli ratsastusta ja eläinten hoitoa, myös diskossa saattoi pistää jalalla koreasti.

Lauantaiaamuna kukko herätti aikaisin niin kuin tapaan kuuluu. Aamupalan jälkeen suuntasimme Kalajoelle. JukuJukuMaassa riitti touhua ja Sani-Fanissa flikat lauloivat muutaman laulun lounasasiakkaiden iloksi. Maria Copacabanasta tanssi iloisesti musiikin tahdissa, helistimet kilisten ranteissa ja nilkoissa.

Iltapäivällä palasimme Sieviin ja kohta päivällisen jälkeen oli esitys Sievin Vanhakirkon kappelin kesäillan hartaustilaisuudessa. Tytöt saivat kauniin, pienen savesta tehdyn suojelusenkelin lahjaksi täältä. Enkeli kiertää nyt jokaisen tytön mukana viikon ajan. Kuorolainen saa kirjoittaa pieneen vihkoon, mitä on viikon aikana puuhannut ja missä enkeli on ollut mukana. Enkeli kiertää pienimmästä tytöstä isoimpaan tyttöön.

Sunnuntaina oli aikainen herätys. Lauluflikat avustivat jumalanpalveluksessa Sievin isossa kirkossa, jossa oli konfirmaatiotilaisuus ja väkeä noin 800 ihmistä. Tyttöjen kaunis hento laulu Väsyneet maan soi parvelta korvia hivellen. Esiintymisen jälkeen syötiin jäätelöt Sievin seurakuntatalolla ja ihasteltiin kaunista näkymää ikkunoista.

Hyvästelimme Loma-Hietalan kaikki eläimet ja isäntäpariskunnan. Tyytyväisinä matkaamme palasimme takaisin Ynnille sunnuntai-iltapäivällä. Matka oli mukava ja se meni hyvin. Kiitoksia matkan muille huoltajille Elise Kärkkäiselle ja Paula Kuivakselle. Kiitokset Ahdille ja ennen kaikkea kiitokset mukana olleille upeille, reippaille lauluflikoille. Tässä kuorossa on hyvä kasvaa vaikka friiduksi asti.

Merja Knuutila-Tervala

Takaisin sivun alkuun