Lauluflikkojen matka Tampereelle 2008

(takaisin matkoihin)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vihdoin ja viimein koitti kauan odotettu ja suunniteltu Lauluflikkojen esiintymismatka Tampereelle. Oulun rautatieasemalle kokoontui perjantaina 6. kesäkuuta 20 Lauluflikkaa saattajineen sekä huoltajiksi valikoituneet viiden kuorolaisen äidit. Ilmassa oli jännitystä, iloisuutta ja ehkäpä hiukan arkuuttakin, koska osalle tytöistä matka oli ensimmäinen ilman omia vanhempiaan.

Junamatka Tampereelle sujui mukavasti eväitä syöden ja ystävien kanssa poristen. Osa tytöistä käytti matkakassastaan vähän junan ravintolavaunun tarjoamiin syötäviin ja herkkuihin. Syönnin ohessa vaihdettiin kuulumisia, pelailtiin ja ihasteltiin jatkuvasti vaihtuvia maisemia junan ikkunasta.

Tampereen rautatieasemalle saavuttaessa meitä odotteli jo kolme tilataksia, joihin lastattiin sekä matkatavarat että flikat. Taksit ottivat suunnakseen Tampereen musiikkiopiston, jonne oli tarkoitus koko porukan majoittua kahdeksi seuraavaksi yöksi. Muiden matkatessa kohti majapaikkaa ampaisi kaksi huoltajaa hakemaan Stockmannilta ilta- ja aamupalatarvikkeet koko nälkäiselle porukalle. Musiikkitalo tarjosi hulppeat tilat käyttöönsä ja nopeasti oli jokainen tyttö löytänyt huonekaverinsa ja levittänyt patjansa ja makuupussinsa huoneiden lattioille. Nopeasti saimme olomme kotoisaksi, iltapalan syödyksi ja iltapesut ja pisut tehtyä. Musiikkiopiston vieressä oli meneillään Sauna Open -musiikkifestivaalit, joten saimme bonuksena nauttia elävästä musiikista. Lauantai-iltana pääesiintyjänä olikin Scorpions, jota me huoltajat kuuntelimme kahvikupposen ääressä musiikkiopiston parvekkeella flikkojen nauttiessa iltapalaa.

Lauantaiaamuna huoneista nousi suhteellisen virkeitä nuoria tyttösiä. Edessä oli värikäs ja toiminnallinen päivä. Sää suosi meitä todella ja aurinko paistoi komeasti lämmittäen sekä mieliä että ihoa. Aamutoimien ja Ahdin pitämien lauluharjoitusten jälkeen, otimme suunnaksemme Pointin, jossa meitä odotteli Oulusta kotoisin oleva Sakke nakkikeiton ja muiden särvinten kanssa. Tallustimme todella mallikkaassa parijonossa majapaikastamme Pointtiin ja nautimme siellä lounasta, pelailimme sekä tutustuimme toimitiloihin. Kun vatsat oli ravittu ja Sakkea hyvästä palvelusta kiitetty, läksimme edelleenkin mallikkaassa parijonossa jatkamaan matkaa kohti Särkänniemeä. Rannekkeet saatuamme kuului vain viuh ja tyttölauma oli jakaantunut omiin porukoihinsa ja Särkänniemi oli imaissut heidät sisäänsä. Tytöillä oli aikaa pyöriä laitteissa pari tuntia ennen Delfinaariossa esitettävää showta, yhteistä ruokailua ja esiintymistä. Delfinaariossa saimme nauttia upeasta esityksestä ja kamerakännykät sekä kamerat täyttyivät polskivien delfiinien kuvista.

Esityksen jälkeen suunnistimme koko porukalla syömään Lounasravintola Särkkään ja nauttimaan buffetpöydän antimista. Kun kaikki olivat saaneet ravittua itsensä hyvin, siirryimme ravintolan yhteydessä olevalle esiintymislavalle järjestelemään Lauluflikkojen esiintymistä. Esiintyminen sujui hienosti. Yleisöä oli ihan kiitettävästi ja tytöt näyttivät hienoilta yhtenäisissä esiintymispaidoissaan ja huiveissaan. Ahdilla oli myös esiintymispaita yllänsä ja hänen kitarasäestyksensä oli kuin piste iin päälle.

Me huoltajat katselimme ylpeinä Flikkojen esiintymistä. Hyvä me! :-) Esiintymisen jälkeen tytöt jatkoivat laitteissa pyörimistä aina Särkänniemen sulkeutumiseen saakka. Onnellisina ja väsyneinä talsimme, jälleen mallikkaassa parijonossa, takaisin majapaikkaamme, jossa suoritimmekin nopeasti iltatoimet. Pian nukkumatti kutsuikin kaikki unten maille.

Sunnuntai-aamuna oli sitten virallinen esiintyminen, sillä Flikat avustivat Pyynikin seurakuntaan kuuluvan Aleksanterin kirkon ehtoolisjumalanpalveluksen. Jälleen aurinko paistoi lämpimästi ja ilma oli kuin kaunis kesämorsian. Kirkossa oli ihmisiä ihan kiitettävästi ja tyttöjen esittämä Väsyneet maan -laulu kirvoitti huoltajienkin silmiin kyyneleet. Kaunista, kaunista. Jumalanpalveluksen jälkeen talsimme nopeasti majapaikkaamme pakkaamaan ja siivoamaan. Tilataksi haki matkatavaramme, mutta me itse kävelimme Tampereen keskustaan McDonald'sille hamppareille ja jäätelölle. Pian kello olikin kolme ja paluumatkamme Ouluun alkoi. Tosi hieno ja mieleenpainuva matka Tampereelle oli tehty loistavin arvosanoin.

PS. Säästä sen verran, että maanantaina Tampereella satoi valtavan kokoisia rakeita ja sää oli huomattavasti viileämpi kuin se oli matkamme aikana.

Teksti Pia Kortessalo, kuvat Katja Vierelä

Takaisin sivun alkuun