Kuoron toiminta
Toiminta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harjoitukset

Friidut harjoittelevat ONMKY:n toimitiloissa eli Ynnillä (Raatintie 7) keskiviikkoisin klo 17:00-18:30.

Lauluflikat harjoittelevat Ynnillä joka viikko keskiviikkoisin klo 18:30-20:00.

Fröökynät harjoittelevat Ynnillä joka viikko torstaisin klo 17:00-19:45.

 

Konsertit ja esiintymiset

Oulun Fröökynöiden vuosittaiset pääkonsertit ovat kevätkonsertti, isänpäiväkonsertti ja joulukonsertti. Lisäksi Fröökynät osallistuvat aktiivisesti ONMKY:n musiikkiosastojen yhteisiin konsertteihin, joita ovat kevätmatinea, kirkkomusiikki-ilta ja itsenäisyyspäivän sävelhartaus.


Kuva: Mikael Häli

(Suurenna kuva klikkaamalla tästä)

Näiden esiintymisien lisäksi kuoro avustaa jumalanpalveluksissa. Erilaisia kokoonpanoja, varsinkin Friiduja, tilataan usein myös laulamaan eri tilanteisiin ja tapahtumiin. Paitsi kotimaan esiintymisiä, kuoro on ottanut osaa kuorokatselmuksiin ja tehnyt konserttimatkoja Euroopassa.

 

Kuoron äänitteitä

joululevy

1. Oulun Fröökynöiden ja Ynnin Poikien joululevy Raatinsaaren joulu

Oulun Fröökynät, johtaa Ahti Sepp
Ynnin Pojat, johtaa Mihkel Koldits
YPCD006, äänitys Janne Huotari, Kari Kuivamäki ja Ahti Sepp
Tuottaja Oulun NMKY:n kuorot, hinta 15 €

Oulun Fröökynät ja Ynnin Pojat ovat koonneet ensimmäiselle yhteiselle äänitteelle lasten ja nuorten suuhun sopivia teoksia. Ohjelmistovalinnassa on sekoitettu tuttua ja vieraampaa, muutamiin lauluihin on haettu uutta sovituksellista lähtökohtaa.

Ynnin Pojat esittää perinteisiä joululauluja, joita poikakuorot ovat aina laulaneet. Levyltä nousevat esille muun muassa F. Schubertin Pyhä, L. Madetojan Joululaulu ja levyillä harvemmin kuultu M. Addyn & C. Sigmanin There is no Christmas like a home Christmas.

Äänitteellä olevat kuorot ovat erilaisia instrumentteja jo pelkästään taustojensa vuoksi. Poikakuorolla on pitkät perinteet hengellisen musiikin esittäjänä keskiaikaisesta musiikista nykypäivän säveltäjiin. Nuorisokuorolle on haastavampaa löytää valmiita sovituksia. Kuoronjohtaja Ahti Sepp on tällä levyllä esillä myös sovittajana.

Fröökynöiden ohjelmistossa on vähemmän esitettyjä ja kansainvälisempiä kappaleita kuten puolalainen joululaulu Gdy sliczna Panna, katanonialainen kansanlaulu El cant dels ocells ja virolaisen J. Aavikin Läpi lume sahiseva.

Parhaiten levyä kuvaa joulun tunnelma. Raatinsaaresta kantautuvan äänitteen henki on positiivinen ja täynnä nuorten kuorolaisten intoa. Kokonaisuutena levy on hyvä kuva kehittyvistä ja päämäärätietoisesti töitä tekevistä kuoroista.

Levyn vihkosessa on lisäinformaatiota: kuorosta, kuoronjohtajista, sovituksista ja kustantajatiedoista ja solisteista.

Tunnelmallinen ja tyylikäs levy on erinomainen lahja! Levyjä voi tiedustella ONMKY:n toimistolta (ks. Yhteystiedot)

2. "Tyttö ja Laulu"
Kuoron 20. juhlavuoden konserttitaltiointi ilmestyi 2009.

3. ”…kaunis on”
Omakustannelevy ”…kaunis on” on äänitetty vuosina 2001 ja 2003. Levy on kooste vuosien varrella lauletuista ohjelmistoista ja sillä laulavat sekä nuoriso- että lapsikuoro.

4. "Että he kaikki olisivat yhtä"
Kuoron laulamista voi myös kuulla 1996 äänitetyltä ONMKY:n 100-vuotisjuhlaäänitteeltä "Että he kaikki olisivat yhtä".

Takaisin sivun alkuun

Laululeirit

Oulun Fröökynät matkaavat neljä kertaa vuodessa viikonloppuleirille ONMKY:n leirikeskukseen Rokualle. Kuoroleirit ovat hyvin tärkeä osa kuorotoimintaa ja harjoittelua, sillä siellä lauletaan paljon uusia kappaleita, opitaan tuntemaan uusia ihmisiä ja vanhoistakin tutuista oppii uusia puolia. Leirit auttavat yhteishengen muodostamisessa ja ylläpidossa.

Lauluflikat ovat myös tehneet pieniä matkoja laululeirien yhteydessä ks. Matkat. He ovat myös mukana Fröökynöiden Rokuan leirill 1-2 kertaa vuodessa.

ROKUAN LEIRIKESKUS

Leirikeskus sijaitsee Vaulujärven rannalla, reilun tunnin ajomatkan päässä Oulusta. ONMKY:n sivuilta löytyy tietoa ja kuvia keskuksesta (sivuille pääsee Ynnin pääsivun valikosta).

Ajo-ohjeet Rokualle:

OULUSTA: 22-tietä Utajärveltä Kajaaniin päin n. 13 km (Oulusta n. 70 km): "Rokua 13/Kylmälänkylä 19" -risteyksestä oikealle. Kylmälänkylän tietä n. 6,2 km: "Rokua 7" -risteyksestä vasemmalle. Tätä tietä n. 3,1 km, jyrkästi vasemmalle kaartuvasta mutkanpohjasta "Salmisentie" -risteyksestä oikealle. Risteyksessä on mm. viitta "Oulun NMKY:N leirialue". Salmisentietä n. 2,2 km, kunnes tulee viitta "Oulun NMKY:n leirialue" vasemmalle Vaulujärventielle. Tätä tietä n. 1,1 km ja onneksi olkoon: olet perillä!
(Katso Ynnin sivuilta jos tarvitset ajo-ohjeet Kajaanista tai 4-tieltä etelästä.)

Takaisin sivun alkuun